Δωρεάν Φωτογραφίες Cool image bank

Ποιοί είμαστε

Το cool image bank είναι μία δωρεάν φωτογραφική τράπεζα!
Η σημασία της πρόληψης

 

 

Όλοι όσοι είναι ενήμεροι για τη σημασία των βιταμινών στον ανθρώπινο οργανισμό, ξέρουν πολύ καλά πως η βιταμίνη D, σε επαρκείς ποσότητες συμβάλλει αποτελεσματικά στη διατήρηση της υγείας των οστών. Οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες βοηθούν στην πρόσληψη της συγκεκριμένης ουσίας, ωστόσο μόνο λίγα τρόφιμα περιέχουν υψηλά επίπεδα από αυτή.

Η βιταμίνη Dχαρακτηρίζεται από πολλούς ως μια ουσία με πολλά πρόσωπα. Χάρη σε αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό της έχει συμβάλει στη διαχείριση πολλών χρόνιων ασθενειών. Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες έχει πολύπλευρο ρόλο και την ξεχωριστή ικανότητά να μειώνει τον κίνδυνο σημαντικών νοσημάτων.

Αν θέλαμε να προσλάβουμε επαρκή ποσότητα βιταμίνης D μόνο μέσω της διατροφής, θα έπρεπε να φάμε σε καθημερινή βάση δύο μερίδες λιπαρών ψαριών όπως ο σολομός ή το σκουμπρί. Ωστόσο, αυτό δε συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Έτσι, η λύση προκειμένου να αυξήσουμε τα επίπεδα της συγκεκριμένης βιταμίνης στον οργανισμό, δίνεται μέσω της έκθεσης στον ήλιο και των συμπληρωμάτων διατροφής. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές της βιταμίνης του ήλιου για τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του σώματος.

Η βιταμίνη Dείναι μία μη αυτόνομη ουσία. Για να μπορέσει να εκτελέσει αρκετές λειτουργίες του οργανισμού, θα πρέπει να συνεργαστεί με άλλες βιταμίνες και μέταλλα όπως το μαγνήσιο. Έτσι, πολλές φορές δημιουργείται μια λανθασμένη αντίληψη όσον αφορά τα επίπεδα της συγκεκριμένης ουσίας στον οργανισμό μέσω της διατροφής.

 

 

 

coolimagebank.gr

Δωρεαν φωτογραφιες Η σημασία της πρόληψης - Δωρεάν Φωτογραφίες Cool image bank